Potpisan Memorandum o razumevanju sa kompanijom Ferrero

Bez autora
Feb 06 2014

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić potpisao je danas Memorandum o razumevanju sa predstavnicima kompanije "Ferero" (Ferrero Trading Lux S.A), koja je svetski lider u konditorskoj industriji. Glamočić je pomenuti dokument potpisao u Vladi Srbije sa direktorom za sirovine "Ferero grupe" Arduinom Borgognom i predstavnikom "Ferero grupe" Vilijamom Fulcijem, a ovom događaju prisustvovao je i ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco. Ministar je tom prilikom istakao da će investicije ove kompanije omogućiti našoj zemlji da postane evropski centar za proizvodnju lešnika, s obzirom na to da će površine na kojima se proizvodi ovo orašasto voće u Srbiji sa sadašnjih 1.000 hektara biti povećane na više od 10.000 hektara do 2020. godine. Srbija je otvorena za ulaganja iz celog sveta, kako sa Istoka, tako i sa Zapada, koja će omogućiti značajno unapređenje domaće poljoprivrede, poručio je on.

Potpisan Memorandum o razumevanju sa kompanijom FerreroMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić potpisao je danas Memorandum o razumevanju sa predstavnicima kompanije "Ferero" (Ferrero Trading Lux S.A), koja je svetski lider u konditorskoj industriji.

Glamočić je pomenuti dokument potpisao u Vladi Srbije sa direktorom za sirovine "Ferero grupe" Arduinom Borgognom i predstavnikom "Ferero grupe" Vilijamom Fulcijem, a ovom događaju prisustvovao je i ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco.

Ministar je tom prilikom istakao da će investicije ove kompanije omogućiti našoj zemlji da postane evropski centar za proizvodnju lešnika, s obzirom na to da će površine na kojima se proizvodi ovo orašasto voće u Srbiji sa sadašnjih 1.000 hektara biti povećane na više od 10.000 hektara do 2020. godine.

Srbija je otvorena za ulaganja iz celog sveta, kako sa Istoka, tako i sa Zapada, koja će omogućiti značajno unapređenje domaće poljoprivrede, poručio je on.

Prema njegovoj oceni, ova investicija će omogućiti individualnim proizvođačima lešnika iz centralne i južne Srbije da sa "Fererom" zasnivaju kooperantske odnose i na taj način najlakše plasiraju svoje proizvode i ostvare zaradu.

Za našu zemlju ovo je šansa da podižemo nivo znanja, usvajamo nove tehnologije, upošljavamo ljude i motivišemo ih na to da se bave ovom unosnom granom poljoprivrede, naglasio je Glamočić i podsetio na to da Srbija uvozi 90 odsto lešnika, uglavnom iz Turske i Gruzije.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Italije Mikele Valensis istakao je da je Italija uvek odlučno podržavala Srbiju na njenom evropskom putu, i poručio da će to nastaviti da čini i u budućnosti.

Valensis je ukazao na to da investicija "Ferera" jasno pokazuje da su italijanske kompanije zainteresovane za ulaganje u Srbiju, i izrazio nadu da će i ostale firme iz te zemlje doći na srpsko tržište.

Kompanija "Ferero" investicijom u Srbiji planira da formira centar za proizvodnju lešnika zasnivanjem sopstvene proizvodnje na 1.000 hektara, kao i uspostavljanjem kooperantskih odnosa sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji centralne i južne Srbije.

Ova kompanija je vodeća internacionalna kompanija u konditorskoj industriji, sa bogatim iskustvom u razvoju i upravljanju poljoprivrednim projektima, posebno u domenu uzgoja lešnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik